Een back-up maken, hoe doe ik dat? (2024)

Een back-up maken

Een back-up maken kan op verschillende manieren. Je kunt een back-up van je gegevens maken door je bestanden op een externe harde schijf of USB-stick te plaatsen. Let er op dat je de USB-stick of harde schijf op een veilige plaats bewaart en goed beveiligt. Een online back-up, oftewel een back-up in de Cloud, is zo gemaakt. Er zijn verschillende online back-up plaatsen: I-Cloud (een onlineopslag voor Apple) of Dropbox. Tevens kun je, tegen betaling, meer opslagcapaciteit krijgen. Pas wel op, want helemaal veilig zijn je bestanden niet op het internet. Cloud bedrijven kunnen namelijk gehackt worden of failliet gaan. Het antivirus pakket van Norton bevat ook een Cloud functie. Naast het beschermen van je computer maakt het programma dus ook een back-up. Als laatste is een back-up op een CD/DVD is ook mogelijk. Maar, let wel, na een aantal jaar kunnen de (her)beschrijfbare CD’s of DVD’s vergaan. Bovendien raken ze snel beschadigd.

Een back-up maken, hoe doe ik dat? (2024)

FAQs

Een back-up maken, hoe doe ik dat? ›

Hier nog een paar tips:

Zorg dat je back-up recent genoeg is zodat je niet te veel werk mist bij een incident. Beveiliging: Zorg dat alleen bevoegden toegang hebben tot je back-up. Beperk bijvoorbeeld de fysieke toegang, versleutel de back-up en scherm deze af met een wachtwoord.

Hoe kun je het beste een backup maken? ›

Hier nog een paar tips:

Zorg dat je back-up recent genoeg is zodat je niet te veel werk mist bij een incident. Beveiliging: Zorg dat alleen bevoegden toegang hebben tot je back-up. Beperk bijvoorbeeld de fysieke toegang, versleutel de back-up en scherm deze af met een wachtwoord.

Hoe automatisch backup maken? ›

Een automatische back-up instellen in Windows is erg eenvoudig. U kan dit doen via Start > Configuratiescherm. Klik daarna op Systeem en onderhoud en Back-up maken en terugzetten. Door op 'backup instellen' te klikken, wordt de begeleidingswizard gestart.

Hoe maak ik een backup van mijn documenten? ›

Back-up maken van bestanden in Windows 10
  1. Ga naar Start > Instellingen > Bijwerken en Beveiliging.
  2. Ga naar 'Back-up'.
  3. Sluit vervolgens een externe harde schijf aan en klik op 'Een station toevoegen'. Selecteer uw externe harde schijf.
  4. Klik op 'Meer opties'.
  5. Klik op 'Nu een back-up maken'.

Welk programma voor backup? ›

Dit zijn de 12 beste back-up-programma's voor Windows 10
  • Acronis True Image. ...
  • Paragon Backup & Recovery Free Edition. ...
  • Paragon Hard Disk Manager. ...
  • Cloudsync smartphone en tablet.
  • O&O DiskImage 10 Professional. ...
  • EaseUS Todo Backup Free. ...
  • EaseUS Todo Backup 9.0 Home. ...
  • Macrium Reflect Free.
Aug 31, 2022

Hoe maak ik een volledige backup van mijn telefoon? ›

Een back-up starten

op je Android-telefoon. Tik onderaan op Opslag. Scroll naar het gedeelte Apparaat-back-up. Als dit de 1e back-up van je telefoon is, tik je op Back-up van gegevens instellen.

Hoe maak ik een back-up van mijn hele computer? ›

Start eerst Windows Backup: selecteer Start en vervolgens Windows Backup . U kunt een back-up maken van uw bureaublad-, documenten-, afbeeldingen-, video- en muziekmappen. Zet eenvoudigweg de schakelaar voor elke map aan of uit.

Hoe moet je een back-up maken? ›

Handmatig een back-up van gegevens en instellingen maken
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Google. Back-up. Als deze stappen niet overeenkomen met de instellingen van je telefoon, zoek je in de app Instellingen naar back-up of vraag je de apparaatfabrikant om hulp.
  3. Tik op Nu back-up maken.

Hoe lang duurt het maken van een backup? ›

Tijdens de back-up is het gewoon mogelijk om je laptop of computer te gebruiken. De back-up kan wel 2 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid data die je over gaat zetten. Vergeet je externe media achteraf niet los te koppelen en te bewaren op een veilige plaats.

Hoe maak je een backup van je Iphone? ›

Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie' en zorg ervoor dat 'Maak een reservekopie van deze [apparaat]' is ingeschakeld. Sluit het apparaat aan op een voedingsbron. Verbind het apparaat met een wifinetwerk. Controleer of het scherm van het apparaat is vergrendeld.

Waar bewaar je een back-up zo veilig mogelijk? ›

Een meer veilige en handige oplossing is om de back-up op een extern station te zetten, bijvoorbeeld een externe harde schijf, een netwerkschijf of een NAS. Deze bieden voldoende opslagcapaciteit om een volledig systeem te back-uppen. U kunt er in de toekomst ook nog meer back-ups op kwijt.

Waar kan ik mijn back-up vinden? ›

Google Drive back-up beheren

Wanneer je de webversie van Drive opent en inlogt met je Google-account, dan zie je aan de linkerkant het tabblad 'Back-ups' staan. Klik je hierop, dan kun je checken welke back-ups er in je Drive zijn opgeslagen. Op Android vind je de map terug in het hamburgermenu.

Wat is de juiste plaats om de back-up te documenteren? ›

Door experts geverifieerd antwoord

Wat is de juiste plaats om het back-upplan voor uw project te documenteren? ANTWOORD: Het juiste antwoord is B. Unified Project Plan (UPP) .

Welk type back-up is het beste voor een computer? ›

Als u cloudback-ups uitvoert, zijn incrementele back-ups over het algemeen beter geschikt omdat ze minder bronnen verbruiken. U kunt beginnen met een volledige back-up in de cloud en vervolgens overstappen op incrementele back-ups. Mirrorback-up is echter doorgaans meer een lokale aanpak en omvat vaak schijven.

Waarom heb je een BackUp nodig? ›

Je gebruikt een back-up om belangrijke gegevens zoals je administratie of scriptie te herstellen als deze door bijvoorbeeld een systeemfout verkeerd zijn opgeslagen of door een virus beschadigd zijn. Of als het apparaat waarop deze staan bijvoorbeeld kapot, verloren of gestolen is.

Hoeveel backups maak je het best? ›

We raden je aan om naast je originele gegevens steeds minimaal twee bijkomende back-ups van je data te bewaren. Afhankelijk van het aantal wijzigingen die er op je bestanden worden uitgevoerd en de belangrijkheid van je data, kan je het aantal back-ups opdrijven.

Waarom kun je het beste een back-up maken op een externe schijf? ›

Een back-up is eigenlijk gewoon een reservekopie van alle belangrijke bestanden op uw computer. Met deze reservekopie kunt u gemakkelijk uw bestanden terugvinden, mocht er iets misgaan met uw computer. Het is belangrijk dat u deze kopie niet op de harde schijf van uw computer zet.

Wat zijn de voorwaarden voor een goede backup? ›

Een back-up kan best geëncrypteerd zijn. Zorg er ook voor dat je wat betreft je server, database en back-up niet volledig afhankelijk bent van één externe dienstverlener. Zorg ervoor dat indien er zich problemen voordoen met deze dienstverlener je nog steeds zelf de controle en het beheer kan behouden over je data.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 6313

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.